Mierea naturală – mit sau realitate? Diferența dintre mierea de la producători
locali și supermarket

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ne place gustul dulce. Ne place mierea. Și mai ales ne place mierea naturală. Dar mierea care pretinde că ar fi naturală este cu adevărat naturală? Sau oare suntem înșelați de ambalajul produselor și riscăm să ne afecteze viața și sănătatea? 

De unde cumpărăm mierea? 

Pentru a putea răspunde este necesar să plecăm de la bază. Dacă nu ești producător amator și ai decis să îți procuri mierea pe cont propriu, ai alte 2 moduri principale prin care o poți face: 

1.Supermarket-uri 

2.Producători locali

În general, în supermarket-urile din țară, indiferent că vorbim de miere polifloră, de salcâm sau de tei, prețul este mai ieftin decât cel de la producătorii locali. Așadar, e firesc, nimeni nu îți dorește să plătească mai mulți bani pentru același produs. Dar ce facem când rămâi în buzunar cu 1, 2, 3 sau 10 lei, dar, pe de altă parte, riști să îți afecteze sănătatea? 

Mierea contrafăcută de pe rafturi

Supermarket-urile din România, neavând o legislație reală în privința vânzării de miere care să-i oblige să pună sănătatea clientului pe primul loc, aceștia cumpără miere naturală de la producătorii locali la un preț foarte mic, după care o amestecă cu cea contrafăcută provenită din afara României.

Iar în final, pe raftul magazinului, se găsesc borcane întregi de miere cu o concentrație mai mare de miere contrafăcută decât cea naturală. 

Apicultorii Mieva produc miere naturală într-un mediu curat, departe de oraș, direct de pe câmpurile din județul Vaslui. 

Ca aceștia sunt foarte mulți în România, iar pe viitor ar fi indicat să încerci să îți procuri mierea de din aceste locuri, asta pentru binele vieții și sănătații tale. 

Alte articole

Shopping Cart