Mieva este rodul cooperării unor apicultori din Vaslui, dornici să îți aducă mierea direct din stupină pe masa familiei tale. Îți trimitem mierea exact în forma în care a fost extrasă din stup.

Pentru a introduce produsele noastre pe piață, am ales calea cooperării și ne-am asociat în Cooperativa Agricolă „Mierea din Vaslui”. Fiecare dintre noi producem mierea în stupina proprie, respectând procedurile tradiționale și ecologice de producere a mierii naturale, iar prin cooperare am reusit să scurtam drumul până la clienți, realizând valorifcarea producției noastre de miere și produse apicole prin cooperativa „Mierea din Vaslui”.  Asta ne permite să ne continuăm activitatea fără compromisuri și să ne dedicăm timpul albinelor din stupinele noastre.

De ce Mierea din Vaslui? 

Județul Vaslui a fost recunoscut încă din perioada Evului Mediu ca o zonă cu mare potențial melifer, mulți locuitori ai Vasluiului acelor vremuri având prisaci cu stupi din nuiele sau din trunchiuri de copaci, renumitele știubeie din trecut. Chiar Dimitrie Cantemir amintea în lucrarea sa de referință, „Descriptio Moldaviae” de harnicii prisacari ai locurilor din împrejurimile Vasluiului, una din reformele introduse în perioada domniei sale fiind reducerea deseatinei/dijmei pe care o plăteau crescătorii de albine în Moldova medievală.

Mai târziu, în perioada interbelică, stema județului Vaslui avea pe scut chiar un stup de nuiele cu trei albine, reprezentare a unei importante și nobile ocupații ale oamenilor locului.

Zona cu mare potențial melifer

Membrii cooperativei își au stupinele in partea de nord-vest și de vest a județului Vaslui, o zonă de dealuri înalte și împădurite, cu mare potențial melifer, cu multe pășuni cu o floră variată, cu păduri de tei și de salcâm. Lipsa industriei și a unor mari artere de transport reprezintă un mare atu, influența poluării fiind practic inexistentă, ceea ce garantează încă o data calitatea mierii pe care o producem în stupinele noastre.

Misiune 

Mieva este mai mult decât un furnizor de miere și produse apicole, este un furnizor de sănătate și încredere, un partener de baza care îți este alături zilnic pentru menținerea echilibrului fizic și mental.

Viziune

Cooperativa Agricolă Mierea din Vaslui va fi principalul partener la care vei apela atunci cand vei căuta echilibru în alimentația ta și fortificarea sănătații tale, un partener care reușește să furnizeze consistență, încredere și sănătate pe măsura implicarii sociale și a sinergiei apicultorilor implicați, reușind să crească valoarea interacțiunii și a satisfacției între ambele părți: apicultori și consumatori de miere.

Valori

Naturalețe

Învățăm din comportamentul albinelor și din firescul rutinei lor astfel încât să devenim ca ele în relația dintre noi, cei din cooperativă, dar și cu voi, cei cărora vă furnizăm sursa zilnică de sănătate: mierea. Aducem din bogăția stupinelor noastre un remediu zilnic, vindecare pentru trupurile și sufletele voastre.

Sănătate

Încă din antichitate mierea și produsele apicole au fost unul din pilonii sănătății umane. Dacă în vechime mai toți vracii aveau și stupi de unde foloseau mierea pentru diverse leacuri, noi suntem partenerii unui stil de viață sănătos și ai unei alimentații sănătoase. Găsești la noi cele mai bune sfaturi de întrebuințare a mierii și a produselor apicole atât în tratarea diverselor afecțiuni cât mai ales în menținerea sănătății prin consumul produselor apicole. Suntem de părere că e mai util și mai eficient să previi decât să tratezi.

Tradiție

Suntem păstrătorii unei îndeletniciri străvechi, cu o istorie străveche pe meleagurile noastre. Încă folosim metode apicole vechi, deținem un tezaur de tradiție pe care îl prețuim și îl cultivăm cu grijă.

Profesionalism

Modernitatea ne-a adus noi metode de vânzare și desfacere și noi tehnologii ce ne ajută să facem față provocărilor și bolilor din apicultură. Ne educăm constant, devenim mai buni și realizăm cu profesionalism tot ceea ce ține de igienă, desfacere, seriozitate și interacțiunea cu tine, prietenul nostru consumator de miere.

Shopping Cart