Intrebări frecvente

Produsele noastre provin de la apicultori care au stupi amplasați în zone izolate, pe dealurile şi lângă pădurile din județul Vaslui. Aceşti apicultori sunt membri ai Cooperativei Agricole Mierea din Vaslui, ce are ca scop crearea unei legături directe între apicultori şi consumatorul final.

Mierea în sine este cunoscută ca un produs higroscopic. Adică absoarbe apa prezentă în aer pana cand se stabileşte un echilibru cu umiditatea relativă.

Mierea nu expiră dacă este ambalată corespunzator astfel încât să nu preia umiditatea din mediu. Dacă este ambalată şi păstrată corespunzator, nu îşi modifică proprietățile nutritive, gustul sau mirosul.

Mierea naturala este produsă din nectarul cules din florile plantelor şi adus de către albine în stup, unde este transformat in miere.

„Mierea artificială” este produsă din sirop de zahăr plasat intenționat în vecinătatea stupului. Albinele colectează şi transportă acest sirop de zahăr în stup si il transforma în miere.

Mierea artificială poate rezulta şi în urma amestecului de miere naturală cu diferite substanțe, pentru crearea unor cantități mai mari de produs.

Analizele efectuate la un laborator specializat ne pot spune daca mierea este naturală sau nu.
Cele mai importante caracteristici ale mierii sunt: gustul, mirosul şi aspectul.

Mierea artificială de obicei este perfect transparentă in timp ce mierea naturala este mai tulbure.
Mierea naturală, dupa ce cristalizează, are textura de pastă, cremă.

Mierea naturală este mult mai densă decât cea artificială.
Mierea naturală are miros de plante şi gust aromat de plante în timp ce mierea artificială nu are un miros specific iar gustul este doar dulce.

Shopping Cart